Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/29081
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.advisor | Юнгін, Ольга Сергіївна | - |
dc.contributor.author | Василенко, Євгенія Юріївна | - |
dc.date.accessioned | 2025-04-10T13:03:07Z | - |
dc.date.available | 2025-04-10T13:03:07Z | - |
dc.date.issued | 2024-07-16 | - |
dc.identifier.citation | Василенко Є. Ю. Розробка та оптимізація методу екстракції цитрусової шкірки : стандартизація та оцінка антимікробної активності : кваліфікаційна робота на здобуття першого бакалаврського рівня за спеціальністю 162 «Біотехнології та біоінженерія» / Є. Ю. Василенко ; наук. кер. О. С. Юнгин. – Київ : КНУТД, 2024. – 45 с. | uk |
dc.identifier.uri | https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/29081 | - |
dc.description.abstract | The qualification work is devoted to the study of the extraction method of hesperidin from citrus peel. Analysis of existing extraction methods was carried out, optimal conditions for the isolation of hesperidin were chosen, and its purity was determined using high-performance liquid chromatography (HPLC). The antimicrobial activity of the obtained product was studied. The results of the work confirm the effectiveness of the developed technique and demonstrate the high potential of hesperidin as a natural antimicrobial agent. The paper presents the technological scheme of the optimized extraction method, as well as the justification of the choice of this method. The work also includes a thorough description of the antimicrobial analysis of hesperidin isolated from citrus fruits. | uk |
dc.language.iso | uk | uk |
dc.publisher | Київський національний університет технологій та дизайну | uk |
dc.subject | екстракція | uk |
dc.subject | біологічно активні сполуки | uk |
dc.subject | високоефективна рідинна хроматографія | uk |
dc.subject | цитрусові шкірки | uk |
dc.subject | гесперидин | uk |
dc.subject | антимікробна активність | uk |
dc.title | Розробка та оптимізація методу екстракції цитрусової шкірки, стандартизація та оцінка антимікробної активності | uk |
dc.title.alternative | Development and Optimization of a Citrus Peel Extraction Method: Standardization and Evaluation of Antimicrobial Activity | uk |
dc.type | Дипломний проект | uk |
local.contributor.altauthor | Vasylenko, Yevheniia Yuriivna | - |
local.subject.faculty | Факультет хімічних та біофармацевтичних технологій | uk |
local.subject.department | Кафедра біотехнології, шкіри та хутра | uk |
local.subject.method | 1 | uk |
local.diplom.group | ББТ-20 | uk |
local.diplom.okr | Бакалавр | uk |
local.diplom.speciality | 162 "Біотехнології та біоінженерія" | uk |
local.diplom.program | Біотехнологія | uk |
local.contributor.altadvisor | Iungin, Olga Serhiivna | - |
Розташовується у зібраннях: | Бакалаврський рівень |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
КВАЛІФІКАЦІЙНА РОБОТА_ Василенко_2024.pdf | 1,74 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.