Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/29289
Назва: Застосування інноваційних підходів у сучасних агробіотехнологіях
Інші назви: Innovative approaches application in modern agrobiotechnology
Автори: Лупан, К. О.
Калініченко, О. О.
Охмат, О. А.
Ключові слова: пшениця
наночастки срібла
N-ацилгомосеринлактони
зелений синтез
wheat
silver nanoparticles
N-acylhomoserine lactones
green synthesis
Дата публікації: 2024
Видавництво: Київський національний університет технологій та дизайну
Бібліографічний опис: Лупан К. О. Застосування інноваційних підходів у сучасних агробіотехнологіях / К. О. Лупан, О. О. Калініченко, О. А. Охмат // Інноватика в освіті, науці та бізнесі: виклики та можливості : матеріали V Всеукраїнської конференції здобувачів вищої освіти і молодих учених, м. Київ, 15 листопада 2024 року. – Т. 1. – Київ : КНУТД, 2024. – С. 313–318.
Короткий огляд (реферат): У роботі досліджено вплив наночасток срібла та N-ацилгомосеринлактонів (N-АГЛ) на ріст та розвиток рослин озимої пшениці. Проаналізовано механізми дії цих агентів на фотосинтетичні процеси та метаболізм рослин. Встановлено, що обробка насіння наночастками срібла у поєднанні з бактеріальними лактонами С8-АГЛ демонструє найбільше зростання пагонів і кореневої системи, що підкреслює їх потенціал для стимуляції росту рослин. Виявлено також, що дані комбінації позитивно впливають на вміст хлорофілів, каротиноїдів, білків та інших важливих метаболітів, що може стати основою для нових агрономічних практик у сільському господарстві України в умовах зміни клімату та екологічних викликів.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/29289
Розташовується у зібраннях:Кафедра біотехнології, шкіри та хутра (БШХ)
Інноватика в освіті, науці та бізнесі: виклики та можливості

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
зам. 2141 Т1 -Інноватика в освіті-313-318.pdf298,53 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.