Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/29725
Назва: Дослідження відмочувально-зольних процесів структурно-неоднорідної шкіряної сировини
Інші назви: Research on the soak-ashing processes of structurally inhomogeneous leather raw material
Автори: Данилкович, Анатолій
Романюк, Оксана
Мережко, Ніна
Ключові слова: кінська шкура
електрохімічно активована вода
активовані розчини реагентів
технологія відмочування-зоління
властивості золеної голини
Дата публікації: 2025
Бібліографічний опис: Данилкович А. Дослідження відмочувально-зольних процесів структурно-неоднорідної шкіряної сировини / А. Данилкович, О. Романюк, Н. Мережко // Вісник ХНУ. Технічні науки.- 2025. - № 2 (349). - С. 133-137.
Source: Вісник ХНУ. Технічні науки
Короткий огляд (реферат): Розроблена технологія процесів відмочування і зоління сировини коней з використанням електрохімічно активованої води. Використання оптимальних співвідношень католіту з анолітом при відмочуванні консервованої сировини коней дало можливість виключити ПАР та лужні реагенти, що використовуються у контрольній технології. При цьому тривалість процесу відмочування була скорочена у 2,3 рази порівняно з діючою технологією. Використання католіту при золінні забезпечує суттєве скорочення витрат небезпечних хімічних реагентів. При цьому досягається підвищена рівномірність властивостей напівфабрикату за топографічними ділянками дослідної технології, що свідчить про отримання більш структурно однорідного напівфабрикату, придатного для ефективного проведення наступних технологічних оброблень.
DOI: 10.31891/2307-5732-2025-349-19
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/29725
Faculty: Факультет хімічних та біофармацевтичних технологій
Department: Кафедра біотехнології, шкіри та хутра
ISSN: 2307-5732
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації (статті)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Danilkovich_2025_V2_133-137.pdf513,12 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.