Please use this identifier to cite or link to this item:
https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/29725
Title: | Дослідження відмочувально-зольних процесів структурно-неоднорідної шкіряної сировини |
Other Titles: | Research on the soak-ashing processes of structurally inhomogeneous leather raw material |
Authors: | Данилкович, Анатолій Романюк, Оксана Мережко, Ніна |
Keywords: | кінська шкура електрохімічно активована вода активовані розчини реагентів технологія відмочування-зоління властивості золеної голини |
Issue Date: | 2025 |
Citation: | Данилкович А. Дослідження відмочувально-зольних процесів структурно-неоднорідної шкіряної сировини / А. Данилкович, О. Романюк, Н. Мережко // Вісник ХНУ. Технічні науки.- 2025. - № 2 (349). - С. 133-137. |
Source: | Вісник ХНУ. Технічні науки |
Abstract: | Розроблена технологія процесів відмочування і зоління сировини коней з використанням електрохімічно активованої води. Використання оптимальних співвідношень католіту з анолітом при відмочуванні консервованої сировини коней дало можливість виключити ПАР та лужні реагенти, що використовуються у контрольній технології. При цьому тривалість процесу відмочування була скорочена у 2,3 рази порівняно з діючою технологією. Використання католіту при золінні забезпечує суттєве скорочення витрат небезпечних хімічних реагентів. При цьому досягається підвищена рівномірність властивостей напівфабрикату за топографічними ділянками дослідної технології, що свідчить про отримання більш структурно однорідного напівфабрикату, придатного для ефективного проведення наступних технологічних оброблень. |
DOI: | 10.31891/2307-5732-2025-349-19 |
URI: | https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/29725 |
Faculty: | Факультет хімічних та біофармацевтичних технологій |
Department: | Кафедра біотехнології, шкіри та хутра |
ISSN: | 2307-5732 |
Appears in Collections: | Наукові публікації (статті) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Danilkovich_2025_V2_133-137.pdf | 513,12 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.