Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/31016
Назва: Інтенсифікація біосинтезу мікробної целюлози
Інші назви: Intensification of microbial cellulose biosynthesis
Автори: Волошина, Ірина Миколаївна
Косинська, Тамара Володимирівна
Ключові слова: SCOBY
бактеріальна целюлоза
мікробна асоціація
біоплівки
SCOBY
microbial association
bacterial cellulose
biosynthesis
biofilms
substrates
Дата публікації: чер-2025
Видавництво: Київський національний університет технологій та дизайну
Бібліографічний опис: Косинська Т. В. Інтенсифікація біосинтезу мікробної целюлози : кваліфікаційна робота першого (бакалаврського) рівня за спеціальністю 162 Біотехнології та біоінженерія / Т. В. Косинська ; наук. кер. І. М. Волошина ; рец. О. С. Юнгін. – Київ : КНУТД, 2025. – 57 с.
Короткий огляд (реферат): Кваліфікаційна робота за спеціальністю 162 «Біотехнології та біоінженерія». – Київський національний університет технологій та дизайну, Київ, 2025 рік. Кваліфікаційну роботу присвячено аналізу процесу створення технології виробництва бактеріальної целюлози за допомогою мікробної асоціації SCOBY. Досліджується вплив різних простих та складних поживних субстратів харчового виробництва на синтез бактеріальної целюлози. Отримані результати показали, що середовища з глюкози та сахарози, а також їх комбінації продемонстрували хороший вихід біоплівок, а в поєднанні зі складними субстратами, такими як кукурудзяне і соєве борошно, білкові концентрати льону, коноплі та яблучний пектин, вихід біоплівок значно підвищився.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/31016
Faculty: Факультет хімічних та біофармацевтичних технологій
Department: Кафедра біотехнології, шкіри та хутра
Розташовується у зібраннях:Бакалаврський рівень

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Diplom162_ Kosynska_Voloshyna.pdf1,65 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.