Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/31019
Title: Отримання наноцинку за допомогою Lactobacillus acidophilus
Other Titles: Synthesis of zinc nanoplasticles using Lactobacillus acidophilus
Authors: Волошина, Ірина Миколаївна
Потупа, Владислава Юріївна
Keywords: наноцинк
наночастки цинку
біогенний синтез
Lactobacillus acidophilus
рослинні екстракти
Issue Date: Jun-2025
Publisher: Київський національний університет технологій та дизайну
Citation: Потупа В. Ю. Отримання наноцинку за допомогою Lactobacillus acidophilus : кваліфікаційна робота першого (бакалаврського) рівня за спеціальністю 162 Біотехнології та біоінженерія / В. Ю. Потупа ; наук. кер. І. М. Волошина ; рец. О. С. Юнгін. – Київ : КНУТД, 2025. – 64 с.
Abstract: У кваліфікаційній роботі проаналізовані літературні джерела в яких йдеться про взаємодію наноцинку та рослин. Надана інформація біосинтезу наночасток цинку використовуючи рослинні екстракти та мікроорганізми. Було проаналізовано вплив наночасток на бактерії та мікроміцети. Також надана інформація щодо застосування наноцинку у сільському господарстві, медицині та харчовій індустрії. Дипломна робота спрямована на дослідження синтезу наночасток цинку, підбору солі цинку, встановленні оптимальних значень температури та pH використовуючи культуру мікроорганізмів Lactobacillus acidophilus. Також у ході роботи проводилось дослідження можливості біосинтезу наночасток цинку використовуючи рослинні екстракти. Дослідні зразки для визначення розміру аналізували за допомогою методу динамічного розсіювання світла (фотонної кореляційної спектроскопії), використовуючи пристрій BeNano 90 Zeta. У рамках роботи було експериментально перевірена дія наноцинку на мікроміцети.
URI: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/31019
Faculty: Факультет хімічних та біофармацевтичних технологій
Department: Кафедра біотехнології, шкіри та хутра
Appears in Collections:Бакалаврський рівень

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Diplom162_Potypa_Voloshyna.pdf3,39 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.