Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/31566Повний запис метаданих
| Поле DC | Значення | Мова |
|---|---|---|
| dc.contributor.author | Семенюк, Лариса Леонтіївна | - |
| dc.contributor.author | Рудич, Алла | - |
| dc.contributor.author | Бірюкова, Олександра | - |
| dc.date.accessioned | 2025-10-28T10:39:41Z | - |
| dc.date.available | 2025-10-28T10:39:41Z | - |
| dc.date.issued | 2025-05-26 | - |
| dc.identifier.citation | Семенюк Л. Роль гастрономічного туризму у сталому розвитку готельно-ресторанної справи та підвищенні привабливості регіонів України / Л. Семенюк, А. Рудич, О. Бірюкова // Економіка та суспільство. – 2025. Вип. 75. | uk |
| dc.identifier.issn | 2524-0072 | uk |
| dc.identifier.uri | https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/31566 | - |
| dc.description.abstract | Гастрономічний туризм є важливим напрямом сучасної туристичної індустрії, що сприяє міжкультурному діалогу та економічному зростанню. Він орієнтується на регіони з кулінарними традиціями, місцевим виробництвом, оригінальними закладами та подіями, такими як фестивалі. Підтримуючи місцевий бізнес, гастротуризм просуває локальну продукцію на глобальному рівні, відкриваючи нові можливості для регіонів. Ця галузь трансформує індустрію гостинності через нові бізнес-моделі, розширення послуг і зростання економічної активності. У готельно-ресторанному секторі вона збільшує потоки туристів, середній чек, співпрацю з місцевими виробниками та покращує стандарти сервісу; оптимізує сезонні навантаження та створює унікальний бренд території, сприяючи збереженню кулінарної спадщини та сталому розвитку дестинацій. | uk |
| dc.language.iso | uk | uk |
| dc.subject | гастрономічний туризм | uk |
| dc.subject | гастрономічні події | uk |
| dc.subject | культурна спадщина | uk |
| dc.subject | етнічна кухня | uk |
| dc.subject | регіони України | uk |
| dc.subject | брендинг | uk |
| dc.subject | дестинація | uk |
| dc.subject | готельно-ресторанний бізнес | uk |
| dc.subject | кулінарія | uk |
| dc.title | Роль гастрономічного туризму у сталому розвитку готельно-ресторанної справи та підвищенні привабливості регіонів України. | uk |
| dc.title.alternative | The Role of Gastronomic Tourism in the Sustainable Development of the Hotel and Restaurant Industry and in Enhancing the Attractiveness of the Regions of Ukraine | uk |
| dc.type | Article | uk |
| local.contributor.altauthor | Semeniuk, Larysa Leontiivna | - |
| local.contributor.altauthor | Rudych, Alla | - |
| local.contributor.altauthor | Biriukova, Oleksandra | - |
| local.subject.section | Економіка, фінанси, менеджмент | uk |
| local.source | Економіка та суспільство | uk |
| local.subject.faculty | Навчально-науковий інститут культури і креативних індустрій | uk |
| local.identifier.source | Видання України | uk |
| local.subject.department | Кафедра туризму та готельно-ресторанного бізнесу | uk |
| local.identifier.doi | 10.32782/2524-0072/2025-75-56 | uk |
| local.identifier.uri | https://economyandsociety.in.ua/index.php/journal/article/view/6161 | uk |
| local.subject.method | 1 | uk |
| Розташовується у зібраннях: | Наукові публікації (статті) | |
Файли цього матеріалу:
| Файл | Опис | Розмір | Формат | |
|---|---|---|---|---|
| Гастротуризм ЕіС №75.pdf | 252,79 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.