Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/31566
Title: Роль гастрономічного туризму у сталому розвитку готельно-ресторанної справи та підвищенні привабливості регіонів України.
Other Titles: The Role of Gastronomic Tourism in the Sustainable Development of the Hotel and Restaurant Industry and in Enhancing the Attractiveness of the Regions of Ukraine
Authors: Семенюк, Лариса Леонтіївна
Рудич, Алла
Бірюкова, Олександра
Keywords: гастрономічний туризм
гастрономічні події
культурна спадщина
етнічна кухня
регіони України
брендинг
дестинація
готельно-ресторанний бізнес
кулінарія
Issue Date: 26-May-2025
Citation: Семенюк Л. Роль гастрономічного туризму у сталому розвитку готельно-ресторанної справи та підвищенні привабливості регіонів України / Л. Семенюк, А. Рудич, О. Бірюкова // Економіка та суспільство. – 2025. Вип. 75.
Source: Економіка та суспільство
Abstract: Гастрономічний туризм є важливим напрямом сучасної туристичної індустрії, що сприяє міжкультурному діалогу та економічному зростанню. Він орієнтується на регіони з кулінарними традиціями, місцевим виробництвом, оригінальними закладами та подіями, такими як фестивалі. Підтримуючи місцевий бізнес, гастротуризм просуває локальну продукцію на глобальному рівні, відкриваючи нові можливості для регіонів. Ця галузь трансформує індустрію гостинності через нові бізнес-моделі, розширення послуг і зростання економічної активності. У готельно-ресторанному секторі вона збільшує потоки туристів, середній чек, співпрацю з місцевими виробниками та покращує стандарти сервісу; оптимізує сезонні навантаження та створює унікальний бренд території, сприяючи збереженню кулінарної спадщини та сталому розвитку дестинацій.
DOI: 10.32782/2524-0072/2025-75-56
URI: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/31566
Faculty: Навчально-науковий інститут культури і креативних індустрій
Department: Кафедра туризму та готельно-ресторанного бізнесу
ISSN: 2524-0072
Appears in Collections:Наукові публікації (статті)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Гастротуризм ЕіС №75.pdf252,79 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.