Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/31566
Назва: Роль гастрономічного туризму у сталому розвитку готельно-ресторанної справи та підвищенні привабливості регіонів України.
Інші назви: The Role of Gastronomic Tourism in the Sustainable Development of the Hotel and Restaurant Industry and in Enhancing the Attractiveness of the Regions of Ukraine
Автори: Семенюк, Лариса Леонтіївна
Рудич, Алла
Бірюкова, Олександра
Ключові слова: гастрономічний туризм
гастрономічні події
культурна спадщина
етнічна кухня
регіони України
брендинг
дестинація
готельно-ресторанний бізнес
кулінарія
Дата публікації: 26-тра-2025
Бібліографічний опис: Семенюк Л. Роль гастрономічного туризму у сталому розвитку готельно-ресторанної справи та підвищенні привабливості регіонів України / Л. Семенюк, А. Рудич, О. Бірюкова // Економіка та суспільство. – 2025. Вип. 75.
Source: Економіка та суспільство
Короткий огляд (реферат): Гастрономічний туризм є важливим напрямом сучасної туристичної індустрії, що сприяє міжкультурному діалогу та економічному зростанню. Він орієнтується на регіони з кулінарними традиціями, місцевим виробництвом, оригінальними закладами та подіями, такими як фестивалі. Підтримуючи місцевий бізнес, гастротуризм просуває локальну продукцію на глобальному рівні, відкриваючи нові можливості для регіонів. Ця галузь трансформує індустрію гостинності через нові бізнес-моделі, розширення послуг і зростання економічної активності. У готельно-ресторанному секторі вона збільшує потоки туристів, середній чек, співпрацю з місцевими виробниками та покращує стандарти сервісу; оптимізує сезонні навантаження та створює унікальний бренд території, сприяючи збереженню кулінарної спадщини та сталому розвитку дестинацій.
DOI: 10.32782/2524-0072/2025-75-56
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/31566
Faculty: Навчально-науковий інститут культури і креативних індустрій
Department: Кафедра туризму та готельно-ресторанного бізнесу
ISSN: 2524-0072
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації (статті)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Гастротуризм ЕіС №75.pdf252,79 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.